Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 60 min. |
| alcoholpercentage: | 5.3 % |
| begin-SG: | 1053 |
| eind-SG: | 1014 |
| EBC (kleur): | 24.0 |
| EBU (bitterheid): | 26.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 80 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 1100 gr |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Munichmout (12 EBC) | 600 gr |
|
12 EBC
|
|
| Cara Pilsmout (3 EBC) | 300 gr |
|
3 EBC
|
|
| Honey-biscuit malt | 250 gr |
|
|
Leverancier: The Swaen © Black |
| Maischwater | 9 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | 7 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Hallertau Hersbrücker | 11 gr |
60 min. |
4.7 α
|
Bloemen |
| Tettnanger | 13 gr |
20 min. |
4.8 α
|
Bloemen |
| Saaz | 15 gr |
10 min. |
5.2 α
|
Bloemen |
| Lallemand Lalbrew Köln Premium | 11 gr |
|
|
Leverancier: Lallemand |
| Bottelsuiker | 5 gr/ltr |
|
|
|
Maischschema
| 71 °C | 67 °C | 78 °C |
| stort min. | 60 min. | 5 min. |