Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 60 min. |
| alcoholpercentage: | 6.1 % |
| begin-SG: | 1053 |
| eind-SG: | 1010 |
| EBC (kleur): | 18.0 |
| EBU (bitterheid): | 12.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 1070 gr |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Tarwemout (4 EBC) | 1070 gr |
|
4 EBC
|
|
| Kristalmout (120 EBC) | 107 gr |
|
120 EBC
|
|
| Cara Vienna (30-60 EBC) | 107 gr |
|
50 EBC
|
|
| Hallertau Hersbrücker | 21 gr |
60 min. |
2.2 α
|
Bloemen |
| Saaz | 8 gr |
10 min. |
3 α
|
Bloemen |
| Maischwater | 9.6 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | 6.5 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Safbrew WB-06 | 1 |
|
|
Leverancier: Fermentis |
| Bottelsuiker | 5-8 gr/ltr |
|
|
|
Maischschema
| 70 °C | 66 °C | 78 °C |
| stort min. | 60 min. | 2 min. |