Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 60 min. |
| alcoholpercentage: | 6.0 % |
| begin-SG: | 1056 |
| eind-SG: | 1010 |
| EBC (kleur): | 0.0 |
| EBU (bitterheid): | 37.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 78 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 1300 gr |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Vienna mout (8 EBC) | 300 gr |
|
8 EBC
|
|
| Caramelmout (80 EBC) | 55 gr |
|
80 EBC
|
|
| Centennial | 5.2 gr |
20 min. |
9.2 α
|
Bloemen |
| Amarillo | 5.2 gr |
20 min. |
8.2 α
|
Bloemen |
| Centennial | 10.4 gr |
10 min. |
9.2 α
|
Bloemen |
| Amarillo | 10.4 gr |
10 min. |
8.2 α
|
Bloemen |
| Centennial | 10.4 gr |
|
9.2 α
|
Bloemen |
| Amarillo | 10.4 gr |
|
8.2 α
|
Bloemen |
| Citra | 10.4 gr |
7 dagen tijdens navergisting min. |
11.1 α
|
Bloemen |
| Safale US-05 | 1 |
|
|
Leverancier: Fermentis |
| Maischwater | 3.7 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | tot in kookketel 11.5 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Bottelsuiker | 7 gr/liter |
|
|
|
Maischschema
| 66.7 °C | 76 °C |
| 90 min. | 5 min. |