Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 60 min. |
| alcoholpercentage: | 6.1 % |
| begin-SG: | 1053 |
| eind-SG: | 1010 |
| EBC (kleur): | 38.0 |
| EBU (bitterheid): | 31.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 80 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Pale mout (5 EBC) | 1500 gr |
|
5 EBC
|
|
| Tarwevlokken | 400 gr |
|
|
|
| Cara Munichmout (90 EBC) | 400 gr |
|
90 EBC
|
|
| Maischwater | 9.4 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | 7.4 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Fuggles | 10 gr |
60 min. |
4.8 α
|
Bloemen |
| East Kent Goldings | 10 gr |
60 min. |
5.6 α
|
Bloemen |
| East Kent Goldings | 11 gr |
1 min. |
5.6 α
|
Bloemen |
| Fuggles | 2 gr |
koudhop min. |
4.8 α
|
Bloemen |
| East Kent Goldings | 2 gr |
koudhop min. |
5.6 α
|
Bloemen |
| Wyeast 1469 West York Ale | 1 |
|
|
Leverancier: Wyeast |
| Bottelsuiker | 5 gr/ltr |
|
|
|
Maischschema
| 70 °C | 66 °C | 78 °C |
| stort min. | 60 min. | 5 min. |