londonesb

datum:28 mei 2019
van:Michael Woolthuis
klasse:A
stijl:Pale Ale

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:75 min.
alcoholpercentage:5.0 %
begin-SG:1052
eind-SG:1015
EBC (kleur):27.0
EBU (bitterheid):36.0
Brouwhuisefficiëntie75 %

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Palemout (7 EBC)2100 gr   7 EBC  
Cara Munichmout (90 EBC)200 gr   90 EBC  
Cara Munichmout (120 EBC)50 gr   120 EBC  
Maischwater9.6 ltr     Leverancier: Kraan
Spoelwater8.3 ltr     Leverancier: Kraan
Fuggles24 gr 60 min. 5 α Bloemen  
East Kent Goldings13 gr 15 min. 6 α Bloemen  
East Kent Goldings7 gr 5 min. 6 α Bloemen  
East Kent Goldings7 gr koudhop min. 6 α Bloemen  
Target7 gr koudhop min. 14.2 α Bloemen  
Lallemand London ESB 1     Leverancier: Lallemand
Bottelsuiker3 gr/ltr      

Maischschema

71 °C67 °C78 °C
stort min.60 min.2 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=329