Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 60 min. |
| alcoholpercentage: | 6.5 % |
| begin-SG: | 1058 |
| eind-SG: | 1012 |
| EBC (kleur): | 11.0 |
| EBU (bitterheid): | 64.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 1600 gr |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Vienna mout (8 EBC) | 800 gr |
|
8 EBC
|
|
| Carahell (14 EBC) | 200 gr |
|
14 EBC
|
|
| Hallertau Tradition DE | 32 |
60 min. |
5.8 α
|
Bloemen |
| Centennial | 20 gr |
15 min. |
10.9 α
|
Bloemen |
| Nelson Sauvin | 12 gr |
5 min. |
13.4 α
|
Bloemen |
| Centennial | 12 gr |
koudhop min. |
10.9 α
|
Bloemen |
| Maischwater | 10.7 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | 6.6 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Lallemand Nothingham | 1 |
|
|
Leverancier: Lallemand |
| Bottelsuiker | 4 gr/ltr |
|
|
|
Maischschema
| 57 °C | 54 °C | 63 °C | 70 °C | 78 °C |
| stort min. | 15 min. | 30 min. | 15 min. | 5 min. |