Latzenbier

van:Inkoopcommissie
klasse:B
stijl:Alt

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:75 min.
alcoholpercentage:5.4 %
begin-SG:1052
eind-SG:1014
EBC (kleur):58.0
EBU (bitterheid):47.0
Brouwhuisefficiëntie:75 %

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 1200 gr   3 EBC Leverancier: Dingemans
Munichmout (15 EBC)600 gr   15 EBC  
Cara-kristal (120 EBC)600 gr   120 EBC  
Chocolademout (800 EBC)10 gr   800 EBC  
Hallertau Perle 25 gr 75 min. 6.3 α Bloemen  
Hallertau Perle 15 gr 15 min. 6.3 α Bloemen  
Tettnanger10 gr 5 min. 3.9 α Bloemen  
Maischwater10ltr     Leverancier: Kraan
Spoelwater8 ltr     Leverancier: Kraan
Wyeast 1007 German Ale1      
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

71 °C67 °C78 °C
0 min.60 min.2 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=223