Dubbel Abdij

van:Ronnie Baert
klasse:D
stijl:Dubbel

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
alcoholpercentage:6.9 %
begin-SG:1069
eind-SG:1017
EBC (kleur):75.0
EBU (bitterheid):30.0
Watertypebeslag: pH 5,3; spoelw. pH 4,7

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 2.16 kg.   3 EBC Leverancier: Dingemans
Kristalmout (120 EBC)208 g.   120 EBC  
Chocolademout (800 EBC)42 g.   800 EBC  
Zwarte mout (1300 EBC)25 g.   1300 EBC  
Maisvlokken200 g.      
Kandijsuiker, donker100 g.      
Target10 g. 80 min. 10 α Bloemen  
East Kent Goldings6 g. 80 min. 4.3 α Bloemen  
Fuggles6 g. 5 min.   Bloemen  
Bovengist5 g.      
Koriander0.5 g.      
Kruidnagelen0.5 g.      
Steranijs0.5 g.      
Iers Mos (Irish Moss)2.2 g.      
Maischwater      Leverancier: Kraan
Spoelwater      Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

52 °C58 °C61 °C71 °C78 °C
15 min.10 min.45 min.20 min.15 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=49