Terug naar het overzicht
Dit recept afdrukken
Exporteer als BeerXML
Beschrijving
|
Zacht moutig, licht bloemig met een beetje pit van de rogge. Dit is een goeie basis voor een lekkere pumkin spice beer. Als je het aandurft kun je nog de volgende toevoegingen doen:
| 1 tlp |
kaneel (laatste 10 minuten meekoken) |
| 1 stk |
vanille boon, fijn of door het midden gesneden (laatste 10 minuten meekoken) |
| 0.5 tlp |
nootmuskaat, vers geraspt (laatste 10 minuten meekoken) |
| 15 g |
vers gesneden gember (laatste 10 minuten meekoken) |
-
Maischen volgens het schema.
-
Spoelen tot je ongeveer 27–28 L pre-boil wort hebt (rekening houdend met ±7–8% kookverlies per uur voor 60–90 min koken).
-
Koken: 90 minuten (Magnum bij 90 min, Saaz bij 75 min, Hallertau aan het eind).
-
Koelen naar 18–19 °C.
-
Vergisten met M42 op 18–20 °C, hoofdvergisting ± 5–7 dagen, dan nog 10–14 dagen nagisten/conditioneren.
|
Recept gegevens
| batchgrootte: | 20 l. |
| kooktijd: | 90 min. |
| alcoholpercentage: | 6.2 % |
| begin-SG: | 1061 |
| eind-SG: | 1014 |
| EBC (kleur): | 27.0 |
| EBU (bitterheid): | 22.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Vienna mout (8 EBC) | 5000 gr |
|
8 EBC
|
|
| Roggemout (6 EBC) | 900 gr |
|
6 EBC
|
|
| Kristalmout (20 EBC) | 230 gr |
|
20 EBC
|
|
| Kristalmout (120 EBC) | 230 gr |
|
120 EBC
|
|
| Magnum | 5 gr |
90 min. |
11 α
|
Bloemen |
| Saaz | 5 gr |
75 min. |
4 α
|
Bloemen |
| Hallertau | 35 gr |
|
2.2 α
|
Bloemen |
| M42 | 1 |
|
|
Leverancier: Magrove Jack's |
| Maischwater | 19 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | 14 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
Maischschema
| 50 °C | 68 °C | 76 °C |
| 30 min. | 60 min. | 5 min. |