Terug naar het overzicht
Dit recept afdrukken
Exporteer als BeerXML
Recept gegevens
| batchgrootte: | 20 l. |
| kooktijd: | 60 min. |
| alcoholpercentage: | 7.22 % |
| Nederlandse categorie: | S |
| Energie: | 19.3 kCal / 100ml |
| begin-SG: | 1075 |
| eind-SG: | 1020 |
| EBC (kleur): | 17.5 |
| EBU (bitterheid): | 30 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 78 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| GreenSwaen Munich Light | 5.28 kg |
|
6.6 EBC
|
Leverancier: The Swaen (Netherlands) |
| Cara 120 MD | 0.48 kg |
|
60.9 EBC
|
Leverancier: Dingemans (Belgium) |
| Acidulated | 0.32 kg |
|
1.8 EBC
|
Leverancier: Weyermann (Germany) |
| Pilsen MD | 0.32 kg |
|
1.6 EBC
|
Leverancier: Dingemans (Belgium) |
| Chocolate | 0.06 kg |
|
456.9 EBC
|
Leverancier: Brewferm (Belgium) |
| Pale Wheat | 0.06 kg |
|
1.8 EBC
|
Leverancier: Dingemans (Belgium) |
| Carafa I | 0.04 kg |
|
320 EBC
|
Leverancier: Weyermann (Germany) |
| Hallertauer Mittelfrueh | 50 g |
60 min. min. |
4 α
|
|
| Hallertauer Mittelfrueh | 25 g |
30 min. min. |
4 α
|
|
| Hallertauer Mittelfrueh | 25 g |
2 min. min. |
4 α
|
|
| Calcium Chloride (CaCl2) | 1.66 g |
Mash min. |
|
|
| Epsom Salt (MgSO4) | 0.94 g |
Mash min. |
|
|
| Calcium Chloride (CaCl2) | 1.34 g |
Sparge min. |
|
|
| Epsom Salt (MgSO4) | 0.76 g |
Sparge min. |
|
|
| Melkzuur | 2.26 ml |
Sparge min. |
|
|
| Safale American Ale | 1 pakje |
|
|
Leverancier: Fermentis |
Maischschema
| 58 °C | 63 °C | 72 °C | 78 °C |
| 5 min. | 30 min. | 30 min. | 5 min. |