Terug naar het overzicht
Dit recept afdrukken
Exporteer als BeerXML
Beschrijving
|
|
Een lekkere droge stout die toch erg dorst lessend is.
De aangegeven water hoeveelheden zijn ongeveer wat je nodig hebt bij een gemiddelde brouwinstallatie en ongeveer 4 liter water per kilo mout. Gebruik het spoelwater tot je het gewenste eindSG bereikt hebt plus het aantal liters wat je nodig hebt om het kookverlies van je eigen kookpan te compenseren. Hoofdvergisting: 1 a 2 weken tussen 10°C en 22°C Lagering: 2 tot 4 weken tussen de 5°C en 15°C
|
|
Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 60 min. |
| alcoholpercentage: | 6.0 % |
| begin-SG: | 1052 |
| eind-SG: | 1010 |
| EBC (kleur): | 100.0 |
| EBU (bitterheid): | 37.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 80 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Palemout (7 EBC) | 1200 gr |
|
7 EBC
|
|
| Vienna mout (8 EBC) | 900 gr |
|
8 EBC
|
|
| Carafa Special III (1400 EBC) | 100 gr |
|
1400 EBC
|
Leverancier: Weyermann |
| Maischwater | 9 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | 8 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Colombus hopbloemen | 10 gr |
60 min. |
16.2 α
|
Bloemen |
| Chinook | 10 gr |
5 min. |
8.1 α
|
Bloemen |
| Lallemand Nothingham | 11 gr |
|
|
Leverancier: Lallemand |
| Bottelsuiker | 5 gr/liter |
|
|
|
Maischschema
| 71 °C | 67 °C | 78 °C |
| stort min. | 60 min. | 5 min. |