Terug naar het overzicht
Dit recept afdrukken
Exporteer als BeerXML
Beschrijving
|
De aangegeven water hoeveelheden zijn ongeveer wat je nodig hebt bij een gemiddelde brouwinstallatie en ongeveer 4 liter water per kilo mout. Gebruik het spoelwater tot je het gewenste eindSG bereikt hebt plus het aantal liters wat je nodig hebt om het kookverlies van je eigen kookpan te compenseren.
Hoofdvergisting: 1 a 2 weken tussen 18°C en 23°C Lagering: 2 tot 6 weken tussen de 5°C en 15°C
De koudhop toevoegen tijdens de lagering. Als je nog restanten hebt van de gebruikte Chinook en Galaxy dan kunnen die hier ook mooi bij. Gedurende 1 week voor een aardige "bite" langer voor een meer "bite". |
Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 60 min. |
| alcoholpercentage: | 6.8 % |
| begin-SG: | 1061 |
| eind-SG: | 1013 |
| EBC (kleur): | 10.0 |
| EBU (bitterheid): | 58.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 80 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Pale mout (5 EBC) | 1600 gr |
|
5 EBC
|
|
| Tarwemout (4 EBC) | 600 gr |
|
4 EBC
|
|
| Cara Pilsmout (3 EBC) | 120 gr |
|
3 EBC
|
|
| Tarwevlokken | 280 gr |
|
|
|
| Maischwater | 10.7 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | 4 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Chinook | 14 gr |
60 min. |
8.3 α
|
Bloemen |
| Galaxy hopbloemen | 12 gr |
15 min. |
16.7 α
|
Bloemen |
| Mosaic | 12 gr |
15 min. |
12.0 α
|
Bloemen |
| Koriander | 10 gr |
5 min. |
|
|
| Sinaasappelschil, gedroogde | 4 gr |
5 min. |
|
|
| Galaxy hopbloemen | 20 gr |
1 min. |
16.7 α
|
Bloemen |
| Mosaic | 20 gr |
1 min. |
12 α
|
Bloemen |
| Mosaic | 20 gr |
koudhop min. |
12 α
|
Bloemen |
| Safale US-05 | 11 gr |
|
|
Leverancier: Fermentis |
| Bottelsuiker | 5 gr/ltr |
|
|
|
Maischschema
| 70 °C | 68 °C | 78 °C |
| stort min. | 60 min. | 5 min. |