Terug naar het overzicht
Dit recept afdrukken
Exporteer als BeerXML
Beschrijving
|
De aangegeven water hoeveelheden zijn ongeveer wat je nodig hebt bij een gemiddelde brouwinstallatie en ongeveer 4 liter water per kilo mout. Gebruik het spoelwater tot je het gewenste eindSG bereikt hebt plus het aantal liters wat je nodig hebt om het kookverlies van je eigen kookpan te compenseren.
Hoofdvergisting: 1 a 2 weken tussen 10°C en 22°C Lagering: 2 tot 6 weken tussen de 5°C en 15°C De aangegeven hoeveelheid bottelsuiker van 4gr/ltr is genoeg om een naar Engelse smaak neigende hoeveelheid CO2 in je bier te krijgen. Voor een meer Europese hoeveelheid is ongeveer 5gr//ltr aan te raden. |
Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 60 min. |
| alcoholpercentage: | 7.3 % |
| begin-SG: | 1068 |
| eind-SG: | 1016 |
| EBC (kleur): | 167.0 |
| EBU (bitterheid): | 38.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 80 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Pale mout (5 EBC) | 2500 gr |
|
5 EBC
|
|
| Gerst, geroosterd (1000 EBC) | 140 gr |
|
1000 EBC
|
|
| Cara Munichmout (90 EBC) | 110 gr |
|
90 EBC
|
|
| Cara Munichmout (120 EBC) | 110 gr |
|
120 EBC
|
|
| Chocolademout (900 EBC) | 100 gr |
|
900 EBC
|
|
| Maischwater | 12.1 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | 5 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| East Kent Goldings | 35 gr |
60 min. |
5.6 α
|
Bloemen |
| Lallemand Nothingham | 11 gr |
|
|
Leverancier: Lallemand |
| Bottelsuiker | 4 gr/ltr |
|
|
|