AltoAlto

datum:19 mei 2023
van:Michael Woolthuis
klasse:B
stijl:Alt

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:60 min.
alcoholpercentage:5.3 %
begin-SG:1053
eind-SG:1014
EBC (kleur):24.0
EBU (bitterheid):26.0
Brouwhuisefficiëntie:80 %

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 1100 gr   3 EBC Leverancier: Dingemans
Munichmout (12 EBC)600 gr   12 EBC  
Cara Pilsmout (3 EBC)300 gr   3 EBC  
Honey-biscuit malt 250 gr     Leverancier: The Swaen © Black
Maischwater9 ltr     Leverancier: Kraan
Spoelwater7 ltr     Leverancier: Kraan
Hallertau Hersbrücker11 gr 60 min. 4.7 α Bloemen  
Tettnanger13 gr 20 min. 4.8 α Bloemen  
Saaz hop15 gr 10 min. 5.2 α Bloemen  
Lallemand Lalbrew Köln Premium11 gr     Leverancier: Lallemand
Bottelsuiker5 gr/ltr      

Maischschema

71 °C67 °C78 °C
stort min.60 min.5 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=388