Terug naar het overzicht
Dit recept afdrukken
Exporteer als BeerXML
Beschrijving
|
De aangegeven water hoeveelheden zijn ongeveer wat je nodig hebt bij een gemiddelde brouwinstallatie en ongeveer 4 liter water per kilo mout. Gebruik het spoelwater tot je het gewenste eindSG bereikt hebt plus het aantal liters wat je nodig hebt om het kookverlies van je eigen kookpan te compenseren. Hoofdvergisting: 1 a 2 weken tussen 18°C en 22°C Lagering: 2 tot 6 weken tussen de 5°C en 18°C
Alternatieve gist is de Safale S-04 |
Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 60 min. |
| alcoholpercentage: | 5.0 % |
| begin-SG: | 1054 |
| eind-SG: | 1012 |
| EBC (kleur): | 31.0 |
| EBU (bitterheid): | 41.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Pale mout (5 EBC) | 1500 gr |
|
5 EBC
|
|
| Cara-Belge 30-40 ebc | 300 gr |
|
30 EBC
|
|
| Cara Pilsmout (3 EBC) | 300 gr |
|
3 EBC
|
|
| Melanoïdemout (70 EBC) | 400 gr |
|
70 EBC
|
|
| Maischwater | 10.5 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | 7 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Hallertau Hersbrücker | 15 gr |
60 min. |
3.2 α
|
Bloemen |
| Cascade | 10 gr |
30 min. |
8.5 α
|
Bloemen |
| Cascade | 10 gr |
15 min. |
8.5 α
|
Bloemen |
| Lallemand London ESB | 1 |
|
|
Leverancier: Lallemand |
| Bottelsuiker | 5gr/ltr |
|
|
|
Maischschema
| 70 °C | 66 °C | 78 °C |
| 0 min. | 60 min. | 5 min. |