Terug naar het overzicht
Dit recept afdrukken
Exporteer als BeerXML
Beschrijving
|
De aangegeven water hoeveelheden zijn ongeveer wat je nodig hebt bij een gemiddelde brouwinstallatie en ongeveer 4 liter water per kilo mout. Gebruik het spoelwater tot je het gewenste eindSG bereikt hebt plus het aantal liters wat je nodig hebt om het kookverlies van je eigen kookpan te compenseren. Hoofdvergisting: 1 a 2 weken tussen 15°C en 20°C Lagering: 2 tot 6 weken tussen de 5°C en 20°C |
Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 60 min. |
| alcoholpercentage: | 4.4 % |
| begin-SG: | 1041 |
| eind-SG: | 1010 |
| EBC (kleur): | 169.0 |
| EBU (bitterheid): | 30.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Palemout (7 EBC) | 1300 gr |
|
7 EBC
|
|
| Gerst, geroosterd (1000 EBC) | 150 gr |
|
1000 EBC
|
|
| Gerstevlokken | 350 gr |
|
8 EBC
|
Leverancier: Supermarkt/reformwinkel |
| BlackSwaen©BlackExtra | 100 gr |
|
1250 EBC
|
Leverancier: The Swaen © Black |
| Northern Brewer | 18 gr |
60 min. |
6.6 α
|
Bloemen |
| Northern Brewer | 3 gr |
5 min. |
6.6 α
|
Bloemen |
| Maischwater | 7.8 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | 8.6 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Safale S-04 | 1 |
|
|
Leverancier: Fermentis |
| Bottelsuiker | 5-6 gr/ltr |
|
|
|
Maischschema
| 68 °C | 64 °C | 78 °C |
| stort min. | 60 min. | 2 min. |