American Wheat Ale

datum:28 februari 2019
van:Theo van Eijden
klasse:A
stijl:American Wheat Ale

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:60 min.
alcoholpercentage:5.0 %
begin-SG:1055
eind-SG:1018
EBC (kleur):5.0
EBU (bitterheid):25.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 1860 gr.   3 EBC Leverancier: Dingemans
Tarwemout (4 EBC) 600 gr.   4 EBC  
Tarwevlokken60 gr.      
Goldings11 gr. 60 min. 4.8 α Bloemen  
Sorachi Ace hopbloemen4 gr. 20 min. 11.3 α Bloemen  
Sorachi Ace hopbloemen4 gr. 5 min. 11.3 α Bloemen  
Sorachi Ace hopbloemen5 gr. 6 dgn. na hoofdvergisting min. 11.3 α Bloemen  
Safale US-051     Leverancier: Fermentis
Maischwater7.5 l.     Leverancier: Kraan
SpoelwaterSpoelen tot er 12 liter in de ketel zit.     Leverancier: Kraan

Maischschema

67 °C78 °C
60 min.2 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=323