Terug naar het overzicht
Dit recept afdrukken
Exporteer als BeerXML
Beschrijving
|
Maisch de granen gedurende 60 minuten op 65 °.
Spoelen tot je 12 liter wort hebt
60 minuten koken met de hop, na het koken koelen tot 21°C en de Gist en de koud gezette koffie toevoegen.
Vergisten gedurende 7 dagen op 19 graden en daarna 14 dagen op 5 graden lageren. |
Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 60 min. |
| alcoholpercentage: | 5.1 % |
| begin-SG: | 1050 |
| eind-SG: | 1012 |
| EBC (kleur): | 0.0 |
| EBU (bitterheid): | 40.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 78 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Palemout (7 EBC) | 2050 gr |
|
7 EBC
|
|
| Gerst, geroosterd (1000 EBC) | 240 gr |
|
1000 EBC
|
|
| Gerstevlokken | 240 gr |
|
8 EBC
|
Leverancier: Supermarkt/reformwinkel |
| East Kent Goldings | 38 |
60 min. |
4 α
|
Bloemen |
| Espresso (vers gezet) | 125 ml |
|
|
|
| Wyeast 1084 Irish Ale | 1 |
|
|
|
| Maischwater | 3 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | spoelen tot 12 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|