Terug naar het overzicht
Dit recept afdrukken
Exporteer als BeerXML
Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 60 min. |
| alcoholpercentage: | 7.2 % |
| begin-SG: | 1066 |
| eind-SG: | 1015 |
| EBC (kleur): | 18.0 |
| EBU (bitterheid): | 36.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 2600 gr |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Cara Pilsmout (3 EBC) | 350 gr |
|
3 EBC
|
|
| Cara Special-B (350 EBC) | 50 gr |
|
350 EBC
|
|
| Opal DE hopbloemen | 34 gr |
60 min. |
5.3 α
|
Bloemen |
| Maischwater | 12.3 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | 5.5 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Wyeast 2308 Munich Lager | 1 |
|
|
|
| Bottelsuiker | |
|
|
|
Maischschema
| 56 °C | 53 °C | 66 °C | 73 °C | 78 °C |
| stort min. | 5 min. | 40 min. | 15 min. | 5 min. |
Opmerkingen van de brouwer
Let op de hoofd vergisting moet gebeuren tussen de 9 Celsius en 13 Celsius. De lagering ergens tussen de 5 en 10 Celsius.
Lichte dubbelbok!!
Problemen bij brouwen
Als je liever met droge gist brouwt dan kan je voor de Saflager S-23 of de S-189 kiezen. Als je geen lager gist wilt gebruiken dan kan het ook met S-33 (neutraler) of T-58 (iets kruidiger) maar dat levert een beduidend mindere bok smaak op.