Terug naar het overzicht
Dit recept afdrukken
Exporteer als BeerXML
Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 75 min. |
| alcoholpercentage: | 5.6 % |
| begin-SG: | 1051 |
| eind-SG: | 1012 |
| EBC (kleur): | 20.0 |
| EBU (bitterheid): | 44.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Palemout (7 EBC) | 1600gr |
|
7 EBC
|
|
| Cara Pilsmout (10 EBC) | 400gr |
|
10 EBC
|
|
| Cara Munichmout (120 EBC) | 150gr |
|
120 EBC
|
|
| Tarwemout (4 EBC) | 200gr |
|
4 EBC
|
|
| Millenium USA | 5gr |
75 min. |
17 α
|
Bloemen |
| Bullion USA | 8gr |
20 min. |
10 α
|
Bloemen |
| Millenium USA | 4gr |
10 min. |
17 α
|
Bloemen |
| Bullion USA | 4gr |
10 min. |
10 α
|
Bloemen |
| Maischwater | 9.6 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | 8.3 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Wyeast 1056 American Ale | 1 |
|
|
|
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
| 67 °C | 63 °C | 72 °C | 78 °C |
| stort min. | 40 min. | 10 min. | 2 min. |
Opmerkingen van de brouwer
1 van beide hoppen van de laatste hopgift kan ook als dry hopping gebruikt worden. Voeg deze dan pas toe tijdens de lagering.
Problemen bij brouwen
Als je liever een zakje droge gist gebruikt dan is S-33 een aardige vervanger.