Witbier (1994) nr.2

van:Theo van de Voorde
gepubliceerd:het eerste clubblad
klasse:A
stijl:Witbier

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:75 min.
begin-SG:1050
eind-SG:1015
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):0.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 1000 gram   3 EBC Leverancier: Dingemans
Tarwemeel800 gram      
Haver200 gram      
Hallertau13 gram 75 min. 4 α Bloemen  
Saaz hop4 gram   3.5 α Bloemen  
Korianderpoeder3 gram      
Farma Trappist1 zakje      

Maischschema

38 °C45 °C52 °C63 °C73 °C78 °C
20 min.10 min.20 min.45 min.20 min.5 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=240