Recept gegevens
| batchgrootte: | 15 l. |
| kooktijd: | 75 min. |
| alcoholpercentage: | 9.0 % |
| begin-SG: | 1080 |
| EBC (kleur): | 12.0 |
| EBU (bitterheid): | 39.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 81 % |
| Watertype | kraan |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 3400 gram |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Munichmout (15 EBC) | 250 gram |
|
15 EBC
|
|
| Cara-kristal (120 EBC) | 100 gram |
|
120 EBC
|
|
| Suiker | 680 gram |
|
|
|
| Styrian Goldings hopbloemen | 40 gram |
First Wort Hop min. |
3.8 α
|
Bloemen |
| Saaz | 31 gram |
75 min. |
2.5 α
|
Bloemen |
| Saaz | 14 gram |
10 min. |
2.5 α
|
Bloemen |
| Wyeast 3787 trappist high gravity | |
|
|
Leverancier: wyeast |
| Maischwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
| 50 °C | 60 °C | 70 °C | 75 °C | 78 °C |
| 10 min. | 35 min. | 20 min. | 10 min. | 5 min. |