Bockbier

van:Theo van de Voorde
klasse:D
stijl:Bokbier

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:75 min.
alcoholpercentage:8.0 %
begin-SG:1075
eind-SG:1015
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):0.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 1.5 kg.   3 EBC Leverancier: Dingemans
Munichmout (20 EBC)450 g.   20 EBC  
Tarwemout (4 EBC) 200 g.   4 EBC  
Ambermout (50 EBC)150 g.   50 EBC  
Caramelmout (150 EBC)150 g.   150 EBC  
Kristalmout (150 EBC)100 g.   150 EBC  
Zwarte mout (1500 EBC)15 g.   1500 EBC  
Kandijsuiker, donker250 g.      
Bitterhop25 g. 75 min. 6 α Bloemen  
Aromahop8 g.     Bloemen  
Farma Trappist1 zakje      
Maischwater      Leverancier: Kraan
Spoelwater      Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

55 °C65 °C73 °C78 °C
15 min.45 min.30 min.5 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=23