Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 75 min. |
alcoholpercentage: | 8.0 % |
begin-SG: | 1075 |
eind-SG: | 1015 |
EBC (kleur): | 0.0 |
EBU (bitterheid): | 0.0 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pilsmout (3 EBC) | 1.5 kg. |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Munichmout (20 EBC) | 450 g. |
|
20 EBC
|
|
Tarwemout (4 EBC) | 200 g. |
|
4 EBC
|
|
Ambermout (50 EBC) | 150 g. |
|
50 EBC
|
|
Caramelmout (150 EBC) | 150 g. |
|
150 EBC
|
|
Kristalmout (150 EBC) | 100 g. |
|
150 EBC
|
|
Zwarte mout (1500 EBC) | 15 g. |
|
1500 EBC
|
|
Kandijsuiker, donker | 250 g. |
|
|
|
Bitterhop | 25 g. |
75 min. |
6 α
|
Bloemen |
Aromahop | 8 g. |
|
|
Bloemen |
Farma Trappist | 1 zakje |
|
|
|
Maischwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
55 °C | 65 °C | 73 °C | 78 °C |
15 min. | 45 min. | 30 min. | 5 min. |