Terug naar het overzicht
Dit recept afdrukken
Exporteer als BeerXML
Beschrijving
|
Dit is een lekker winterbier dat alcohol warmend is maar gevaarlijk genoeg door het hele kleine bittertje lekker weg drinkt. |
Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 60 min. |
| alcoholpercentage: | 10.0 % |
| begin-SG: | 1090 |
| eind-SG: | 1015 |
| EBC (kleur): | 14.0 |
| EBU (bitterheid): | 33.0 |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Palemout (7 EBC) | 2200 gr |
|
7 EBC
|
|
| Rijstevlokken | 300 gr |
|
|
|
| Suiker | 1000 gr |
|
|
|
| Fuggles | 30 gr |
60 min. |
5.3 α
|
Bloemen |
| Maischwater | 10 |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | 5 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Bioferm Champ (Champagne gist) | 5 |
|
|
|
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
| 71 °C | 67 °C | 78 °C |
| 0 min. | 90 min. | 2 min. |
Opmerkingen van de brouwer
Gist dosis = 2gr/10ltr (meer kan nooit kwaad)
Tijdens het lageren ongeveer om de 2 a 3 weken alles even schudden of omroeren.
Pas na 4 maanden laten klaren en pas bottelen als het gewenste sg van 1010-1018 is bereikt.