Terug naar het overzicht
Dit recept afdrukken
Exporteer als BeerXML
Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 70 min. |
| alcoholpercentage: | 8.2 % |
| begin-SG: | 1080 |
| eind-SG: | 1018 |
| EBC (kleur): | 39.0 |
| EBU (bitterheid): | 25.0 |
| Watertype | leiding |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 2700 gr |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Carahell (14 EBC) | 250 gr |
|
14 EBC
|
|
| Kandijsuiker, donker | 250 gr |
|
|
|
| Saaz | 21 gr |
70 min. |
3.4 α
|
Bloemen |
| Styrian Goldings hopbloemen | 12 gr |
70 min. |
3.6 α
|
Bloemen |
| Saaz | 18 gr |
5 min. |
3.4 α
|
Bloemen |
| Styrian Goldings hopbloemen | 6 gr |
5 min. |
3.6 α
|
Bloemen |
| Koriander | 2 gr |
5 min. |
|
|
| Karwijzaad | 1.8 gr |
5 min. |
|
|
| Komijnzaad | 1.8 gr |
5 min. |
|
|
| Iers Mos (Irish Moss) | 3.5 |
15 min. |
|
|
| Safbrew T-58 | 1 zakje |
|
|
Leverancier: Fermentis |
| Maischwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
| 60 °C | 58 °C | 60 °C | 70 °C | 78 °C |
| stort min. | 10 min. | 45 min. | 30 min. | 5 min. |
Opmerkingen van de brouwer
Iers Mos aanmaken met heet water en laten trekken
Problemen bij brouwen
wees erg voorzichtig met de kruiden, rond naar beneden af.
Smaakimpressie
licht kruidig
Opmerkingen van de webredactie
Recept gezamelijke brouwdag november 2012