Bière de Garde

van:Herman Holtrop
klasse:C
stijl:Bière de Garde

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:90 min.
alcoholpercentage:6.5 %
begin-SG:1067
eind-SG:1018
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):0.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Palemout (7 EBC)1.33 kg.   7 EBC  
Munichmout (20 EBC)480 g.   20 EBC  
Tarwemout (4 EBC) 290 g.   4 EBC  
Kristalmout (120 EBC)125 g.   120 EBC  
Kruidnagelen1      
Koriander3 g.      
Curaçao-schillen3 g.      
Hallertau10 g. 90 min. 5 α Bloemen  
Hallertau5 g. 65 min. 5 α Bloemen  
Hallertau5 g. 15 min. 5 α Bloemen  
Northern Brewer3 g. 65 min. 7 α Bloemen  
Northern Brewer3 g. 15 min. 7 α Bloemen  
Goldings5 g. 15 min. 5.5 α Bloemen  
Wyeast 1214 Belgian Abbey       
Maischwater      Leverancier: Kraan
Spoelwater      Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

55 °C63 °C70 °C75 °C
30 min.30 min.30 min.10 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=20