Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 90 min. |
alcoholpercentage: | 6.5 % |
begin-SG: | 1067 |
eind-SG: | 1018 |
EBC (kleur): | 0.0 |
EBU (bitterheid): | 0.0 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Palemout (7 EBC) | 1.33 kg. |
|
7 EBC
|
|
Munichmout (20 EBC) | 480 g. |
|
20 EBC
|
|
Tarwemout (4 EBC) | 290 g. |
|
4 EBC
|
|
Kristalmout (120 EBC) | 125 g. |
|
120 EBC
|
|
Kruidnagelen | 1 |
|
|
|
Koriander | 3 g. |
|
|
|
Curaçao-schillen | 3 g. |
|
|
|
Hallertau | 10 g. |
90 min. |
5 α
|
Bloemen |
Hallertau | 5 g. |
65 min. |
5 α
|
Bloemen |
Hallertau | 5 g. |
15 min. |
5 α
|
Bloemen |
Northern Brewer | 3 g. |
65 min. |
7 α
|
Bloemen |
Northern Brewer | 3 g. |
15 min. |
7 α
|
Bloemen |
Goldings | 5 g. |
15 min. |
5.5 α
|
Bloemen |
Wyeast 1214 Belgian Abbey | |
|
|
|
Maischwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
55 °C | 63 °C | 70 °C | 75 °C |
30 min. | 30 min. | 30 min. | 10 min. |