Terug naar het overzicht
Dit recept afdrukken
Exporteer als BeerXML
Beschrijving
|
We gaan in oktober 2006 naar Düsseldorf, naar de Altstadt. Brouwerijen bezoeken en Altbieren proeven. Tijdens de excursie van 20 oktober bezoeken we brouwerij Schumacher-Alt, Brauhaus Zum Uerige. en Brauhaus Gleumes (Bekend van das Gleumes LAGER, das Gleumes HELL und das Gleumes WEIZEN).
De Schumacher Alt wordt door de brouwerij omschreven als een bier van 4,6 %, rijk aan vitamine, sporenelementen en essentiële aminozuren. Met mate gedronken vermindert het bier het risico op hart- en vaatziekte, bevordert het de nieractiviteit, heeft het een rustgevende werking en werkt. het stressverminderend. |
Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 75 min. |
| alcoholpercentage: | 5.0 % |
| begin-SG: | 1052 |
| eind-SG: | 1014 |
| EBC (kleur): | 32.0 |
| EBU (bitterheid): | 34.0 |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 1.3 Kg |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Caramout (120 EBC) | 0.4 Kg |
|
120 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Munichmout (15 EBC) | 0.6 kg |
|
15 EBC
|
|
| Hallertau Perle | 12 gr |
75 min. |
9.2 α
|
Bloemen |
| Hallertau Hersbrücker | 12 gr |
15 min. |
3.4 α
|
Bloemen |
| Schumacher Alt | 1 |
|
|
Leverancier: Brouwerij Schumacher |
| Maischwater | 8.2 l. |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | 8.2 l. |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
| 53 °C | 63 °C | 74 °C | 78 °C |
| 15 min. | 35 min. | 15 min. | 5 min. |
Opmerkingen van de brouwer
Als de Schumacher gist niet te verkrijgen is dan Wyeast 1007 German Ale gebruiken.
Opmerkingen van de webredactie
In 2010 wordt dit recept onder de naam Schoenmaat Alt wederom als maandbier verstrekt. Het recept is enigzins gewijzigd i.v.m. de gewijzigde alphazuur gehalten van de hoppen e.d.
Technische waarden berekent m.b.v. Brouw visie.
(De Inkoopcommisie)