Witbier

van:Theo van de Voorde
klasse:A
stijl:Witbier

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:75 min.
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):0.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 1 kg.   3 EBC Leverancier: Dingemans
Tarwevlokken800 g.      
Haver200 g.      
Hallertau16 g. 75 min. 3.5 α Bloemen  
Hallertau4 g. 10 min. 3.5 α Bloemen  
Sinaasappelschil, gedroogde8 g. 10 min.    
Koriander6 g. 20 min.    
Farma Trappist1 zakje      
Maischwater      Leverancier: Kraan
Spoelwater      Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

37 °C45 °C52 °C62 °C73 °C78 °C
20 min.10 min.20 min.45 min.20 min.5 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=133