Bodywarmer

van:Theo van de Voorde
klasse:D
stijl:Scotch Ale

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:90 min.
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):32.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 2.5 kg.   3 EBC Leverancier: Dingemans
Tarwemout (4 EBC) 250 g.   4 EBC  
Caramout (120 EBC)375 g.   120 EBC Leverancier: Dingemans
Chocolademout (800 EBC)75 g.   800 EBC  
Kandijsuiker, donker250 g.      
Nugget Perle9 g. 90 min. 15 α Bloemen  
Tettnanger  3 min. 4.7 α Bloemen  
Koriander       
Zoethout       
Steranijs       
Kaneel       
Kruidnagelen       
Gagel       
Wyeast 1728 Scottish Ale       
Maischwater      Leverancier: Kraan
Spoelwater      Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

53 °C68 °C71 °C76 °C
10 min.20 min.40 min.3 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=130