Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 90 min. |
EBC (kleur): | 0.0 |
EBU (bitterheid): | 32.0 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pilsmout (3 EBC) | 2.5 kg. |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Tarwemout (4 EBC) | 250 g. |
|
4 EBC
|
|
Caramout (120 EBC) | 375 g. |
|
120 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Chocolademout (800 EBC) | 75 g. |
|
800 EBC
|
|
Kandijsuiker, donker | 250 g. |
|
|
|
Nugget Perle | 9 g. |
90 min. |
15 α
|
Bloemen |
Tettnanger | |
3 min. |
4.7 α
|
Bloemen |
Koriander | |
|
|
|
Zoethout | |
|
|
|
Steranijs | |
|
|
|
Kaneel | |
|
|
|
Kruidnagelen | |
|
|
|
Gagel | |
|
|
|
Wyeast 1728 Scottish Ale | |
|
|
|
Maischwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
53 °C | 68 °C | 71 °C | 76 °C |
10 min. | 20 min. | 40 min. | 3 min. |