Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 65 min. |
alcoholpercentage: | 9.0 % |
begin-SG: | 1080 |
eind-SG: | 1010 |
EBC (kleur): | 0.0 |
EBU (bitterheid): | 40.0 |
Watertype | water met melkzuur aangezuurd |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pilsmout (3 EBC) | 2.5 kg. |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Munichmout (17 EBC) | 250 g. |
|
17 EBC
|
|
Tarwemout (4 EBC) | 250 g. |
|
4 EBC
|
|
Rietsuiker | 250 g. |
|
|
|
Hallertau | 20 g. |
65 min. |
8 α
|
Bloemen |
Hallertau | 10 g. |
10 min. |
3.5 α
|
Bloemen |
Koriander | 7.5 g. |
20 min. |
|
|
Kruidnagelen | 1 |
020 min. |
|
|
Iers Mos (Irish Moss) | |
10 min. |
|
|
Maischwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
40 °C | 52 °C | 63 °C | 74 °C | 78 °C |
15 min. | 10 min. | 45 min. | 30 min. | 5 min. |