Cupido's Tripel

van:Renko Kuperus
klasse:C
stijl:Tripel

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:65 min.
alcoholpercentage:9.0 %
begin-SG:1080
eind-SG:1010
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):40.0
Watertypewater met melkzuur aangezuurd

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 2.5 kg.   3 EBC Leverancier: Dingemans
Munichmout (17 EBC)250 g.   17 EBC  
Tarwemout (4 EBC) 250 g.   4 EBC  
Rietsuiker 250 g.      
Hallertau20 g. 65 min. 8 α Bloemen  
Hallertau10 g. 10 min. 3.5 α Bloemen  
Koriander7.5 g. 20 min.    
Kruidnagelen1 020 min.    
Iers Mos (Irish Moss)  10 min.    
Maischwater      Leverancier: Kraan
Spoelwater      Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

40 °C52 °C63 °C74 °C78 °C
15 min.10 min.45 min.30 min.5 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=111