Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
begin-SG: | 1050 |
EBC (kleur): | 93.0 |
EBU (bitterheid): | 23.0 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pilsmout (3 EBC) | 1 kg. |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Munichmout (15 EBC) | 900 g. |
|
15 EBC
|
|
Chocolademout (800 EBC) | 40 g. |
|
800 EBC
|
|
Special B | 40 g. |
|
400 EBC
|
|
Zwarte mout (1500 EBC) | 40 g. |
|
1500 EBC
|
|
Hallertau | 20 g. |
90 min. |
4.5 α
|
Bloemen |
Hallertau | 5 g. |
1 min. |
4.5 α
|
Bloemen |
Bovengist | 1 zakje |
|
|
|
Maischwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
53 °C | 63 °C | 73 °C | 78 °C |
25 min. | 40 min. | 25 min. | 5 min. |