Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
alcoholpercentage: | 7.4 % |
begin-SG: | 1072 |
eind-SG: | 1016 |
EBC (kleur): | 0.0 |
EBU (bitterheid): | 0.0 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pilsmout (3 EBC) | 1.75 kg. |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Kristalmout (20 EBC) | 50 g. |
|
20 EBC
|
|
Ambermout (50 EBC) | 50 g. |
|
50 EBC
|
|
Basterdsuiker, wit | 50 g. |
|
|
|
Suiker | 350 g. |
|
|
|
Hallertau | 50 g. |
|
3 α
|
Bloemen |
Druivensap | 2 l. |
|
|
|
Bovengist | 1 zakje |
|
|
|
Maischwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
52 °C | 63 °C | 75 °C | 78 °C |
15 min. | 45 min. | 25 min. | 2 min. |