Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 75 min. |
alcoholpercentage: | 7.7 % |
begin-SG: | 1075 |
eind-SG: | 1017 |
EBC (kleur): | 0.0 |
EBU (bitterheid): | 23.0 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Munichmout (20 EBC) | 2350 g. |
|
20 EBC
|
|
Pilsmout (3 EBC) | 535 g. |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Caramelmout (150 EBC) | 165 g. |
|
150 EBC
|
|
Zuurmout | 10 g. |
|
|
|
Kandijsuiker, donker | 200 g. |
|
|
|
Bitterhop | 25 g. |
75 min. |
4 α
|
Bloemen |
Aromahop | 10 g. |
15 min. |
2 α
|
Bloemen |
Speculaaskruiden | 2 g. |
|
|
|
Safale S-04 | 5 g. |
|
|
Leverancier: Fermentis |
Maischwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
52 °C | 62 °C | 72 °C | 78 °C |
15 min. | 50 min. | 20 min. | 5 min. |