Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 90 min. |
alcoholpercentage: | 9.5 % |
begin-SG: | 1080 |
eind-SG: | 1010 |
EBC (kleur): | 10.0 |
EBU (bitterheid): | 30.0 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pilsmout (3 EBC) | 2000 |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Tarwemout (4 EBC) | 900 |
|
4 EBC
|
|
Suiker | 500 |
|
|
|
Galena hopbloemen | 12 |
90 min. |
10.5 α
|
Bloemen |
Wyeast 3787 trappist high gravity | 1 |
|
|
Leverancier: wyeast |
Sinaasappelschil, gedroogde | 5 |
15 min. |
|
|
Koriander | 5 |
15 min. |
|
|
Maischwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
52 °C | 63 °C | 72 °C | 78 °C |
15 min. | 30 min. | 15 min. | 5 min. |