Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 90 min. |
alcoholpercentage: | 10.0 % |
begin-SG: | 1095 |
eind-SG: | 1021 |
EBC (kleur): | 0.0 |
EBU (bitterheid): | 0.0 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pilsmout (3 EBC) | 3.35 kg. |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Tarwemout (4 EBC) | 250 g. |
|
4 EBC
|
|
Northern Brewer | 25 g. |
90 min. |
7.5 α
|
Bloemen |
Hallertau | 10 |
20 min. |
4 α
|
Bloemen |
Basterdsuiker, wit | 200 g. |
|
|
|
Korianderpoeder | 10 g. |
|
|
|
Kruidnagelen | 2-3 stuks |
15 min. |
|
|
Bovengist | 1 zakje |
|
|
|
Maischwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
42 °C | 52 °C | 65 °C | 75 °C | 78 °C |
30 min. | 30 min. | 60 min. | 30 min. | 1 min. |