Terug naar overzicht | |
Nieuwe mouten op de markt |
tww februari 2025 |
![]() |
|
![]() De laatste jaren zijn er ook voor de thuisbrouwer nieuwe moutsoorten op de markt verschenen, afkomstig van vaak oude, vergeten graanrassen. Heritage malts, herontdekt en opnieuw gecultiveerd vanwege hun unieke smaakprofielen, complexere moutigheid, nootachtige tonen of een diepere zoetheid. Deze mouten zijn met name geschikt om in een authentieke, historische stijl te brouwen. Klassieke moutenEr is en hernieuwde focus te zien op complexe moutsmaken en een deel van die focus is gericht op het reanimeren van smaakvolle (maar misschien minder ziektebestendige of met lagere opbrengst) gerstvariëteiten uit het verleden, evenals traditionele (maar zware) mouten zoals vloermout. De volgende mouten gebruiken een of beide om een aantal geweldige ‘nieuwe’ (zeer oude) mouten te produceren. BasismoutNaast een terugkeer naar traditie, hebben zich de afgelopen jaren enkele andere interessante innovaties voorgedaan in moutland. De onderstaande vermeldingen voorspellen de toekomst van mout, of dat nu speciale maaltechnieken zijn, moutvariëteiten die om gezondheidsredenen zijn geselecteerd, of een meer stijlgerichte benadering van mouten. Zeker het vermelden waard zijn onderstaande moutenCrystal Red Malt - Briess Malt & Ingredients Co. (VS) Bronnen
|
|
Terug naar overzicht |