Terug naar overzicht | |||||||
Reactie vanaf de website (19) |
tww augustus 2022 | ||||||
Door: Theo van Eijden | |||||||
Op de website van 't Wort Wat bestaat de mogelijkheid om reactie te geven en vragen te stellen. Sommige vragen en antwoorden willen we graag met een groter publiek delen. Want voor beginnende brouwers is het brouwproces soms niet duidelijk en roept het nog veel vragen op. Het formulier van pagina http://www.twortwat.nl/bericht werd ingevuld.
Jan, Zoals jij het opgeeft moet het gewoon goed gaan. Open voorzichtig even de deksel en kijk of er schuim op je bier staat. Is dat het geval dan is er niets aan de hand. Soms kan het wel 24 uur duren voordat de gist goed van start gaat. Het kan ook zijn dat de deksel van je gistvat niet goed afsluit. Met vriendelijke groeten Beste Theo, Bedankt voor je reactie. Het staat nu te borrelen, nog niet heftig maar om de 12 seconden borrelt het op in het waterslot. Afgelopen vrijdagmiddag gebrouwen. Als het langzaam staat te vergisten zal het ook wel goed komen, toch Groet, Beste Jan, Mijn motto is ‘het wordt altijd bier’ Met vriendelijke groeten |
|||||||
Terug naar overzicht |