Terug naar overzicht
|
Recept American Pale Ale |
tww april 2022 |
project ‘Verbeter Je Eigen Bier’
Karakteristieken recept
|
American Pale Ale
|
Hoeveelheid bier (batchgrootte)
|
20 liter
|
Gebruikt brouwprogramma
|
Brewfather
|
Gekozen brouwinstallatie
|
Grainfather G30 (60 min.)
|
Kooktijd
|
65 min.
|
Volume voor het koken
|
25,13 liter
|
Brouwzaalrendement
|
72%
|
Begin SG
|
1059
|
Eind SG
|
1013
|
Alcohol (vol.)
|
6%
|
IBU
|
40
|
BU/GU
|
0,68
|
Kleur
|
11,6
|
Carbonisatie
|
4,3 vol CO2
|
Water en kooktijd
Maischwater
|
pH 5,4
|
17,54 liter. (18 liter)
|
Spoelwater
|
pH 5,2
|
11,75 liter. (12 liter)
|
Kooktijd
|
|
65 minuten
|
Ingrediënten
Vergistbare ingrediënten
|
Hoeveelheid
|
Waarde
|
Producent/Leverancier
|
% storting
|
Pale Malt Maris Otter
|
3500 gr.
|
5,1 EBC
|
Muntons
|
67,3%
|
Vienna Malt
|
1200 gr.
|
7,5 EBC (8%)
|
Weyermann
|
23,1%
|
Carahell
|
500 gr.
|
25,5 EBC
|
Weyermann
|
9,6%
|
Hop in het kooktraject
|
Hoeveelheid
|
Waarde
|
Vorm
|
Doel
|
Kooktijd
|
IBU
|
Simcoe
|
10 gr.
|
12,8% ABZ
|
(bloemen)
|
Bitterheid
|
60 min.
|
14,5
|
Simcoe
|
8 gr.
|
12,8% ABZ
|
(bloemen)
|
Aroma
|
10 min.
|
5,2
|
Amarillo
|
30 gr.
|
8,9%.
|
(bloemen)
|
Aroma
|
10 min.
|
13,6
|
Totaal hopbitterheid kooktraject
|
33,3
|
Hopstand (whirlpool)
|
|
|
|
|
Tijd (bij plm. 85 ºC)
|
|
Amarillo
|
50 gr.
|
8,9%.
|
(bloemen)
|
Aroma
|
20 min.
|
6,9
|
Totaal IBU
|
|
|
|
|
|
40,2
|
Gist (kies één van de drie)
|
Hoeveelheid
|
Opmerking
|
Wyeast 1272 American Ale II
|
1 pak
|
Meest verrassend volgens G. Strong. Zelf apart aanschaffen!
|
Wyeast 1056 American Ale I
|
1 pak
|
Zelf apart aanschaffen!
|
Fermentis Safale US 05 (korrel)
|
11 gr.
|
Standaard meegeleverd in het pakket. Is equivalent aan Wyeast 1056
|
Maischprofiel: (Max fermentability with highest yield)
|
Temperatuur
|
Duur
|
|
62 oC
|
35 min.
|
Beta amylase.
|
70 oC
|
30 min.
|
Alfa amylase.
|
77 oC
|
5 min.
|
Uitmaischen
|
De kwaliteitscommissie |
Terug naar overzicht
|