Terug naar overzicht

Recept American Pale Ale

tww april 2022

project ‘Verbeter Je Eigen Bier’

Karakteristieken recept

American Pale Ale

Hoeveelheid bier (batchgrootte)

20 liter

Gebruikt brouwprogramma

Brewfather

Gekozen brouwinstallatie

Grainfather G30 (60 min.)

Kooktijd

65 min.

Volume voor het koken

25,13 liter

Brouwzaalrendement

72%

Begin SG

1059

Eind SG

1013

Alcohol (vol.)

6%

IBU

40

BU/GU

0,68

Kleur

11,6

Carbonisatie

4,3 vol CO2

Water en kooktijd

Maischwater

pH 5,4

17,54 liter. (18 liter)

Spoelwater

pH 5,2

11,75 liter. (12 liter)

Kooktijd

 

65 minuten

Ingrediënten

Vergistbare ingrediënten

Hoeveelheid

Waarde

Producent/Leverancier

% storting

Pale Malt Maris Otter

3500 gr.

5,1 EBC

Muntons

67,3%

Vienna Malt

1200 gr.

7,5 EBC (8%)

Weyermann

23,1%

Carahell

500 gr.

25,5 EBC

Weyermann

9,6%

 

Hop in het kooktraject

Hoeveelheid

Waarde

Vorm

Doel

Kooktijd

IBU

Simcoe

10 gr.

12,8% ABZ

(bloemen)

Bitterheid

60 min.

14,5

Simcoe

8 gr.

12,8% ABZ

(bloemen)

Aroma

10 min.

5,2

Amarillo

30 gr.

8,9%.

(bloemen)

Aroma

10 min.

13,6

Totaal hopbitterheid kooktraject

33,3

Hopstand (whirlpool)

 

 

 

 

Tijd (bij plm. 85 ºC)

 

Amarillo

50 gr.

8,9%.

(bloemen)

Aroma

20 min.

6,9

Totaal IBU

 

 

 

 

 

40,2

 

Gist (kies één van de drie)

Hoeveelheid

Opmerking

Wyeast 1272 American Ale II

1 pak

Meest verrassend volgens G. Strong.
Zelf apart aanschaffen!

Wyeast 1056 American Ale I

1 pak

Zelf apart aanschaffen!

Fermentis Safale US 05 (korrel)

11 gr.

Standaard meegeleverd in het pakket.
Is equivalent aan Wyeast 1056

 

Maischprofiel: (Max fermentability with highest yield)

Temperatuur

Duur

 

62 oC

35 min.

Beta amylase.

70 oC

30 min.

Alfa amylase.

77 oC

5 min.

Uitmaischen


Enzyme Activity in a 1 Hor Mash
De kwaliteitscommissie

Terug naar overzicht