Terug naar overzicht

KC Porter

tww september 2021
Door: Stefan Hendriks

 Recept: porter

Glas Porter

Basis gegevens

 Omschrijving  Waarde
 Naam recept  porter
 Kenmerk  porter recept van Stefan Hendriks
 Biertype  Porter (Robust)
 Aantal liters  10
 Gewenst begin SG  1068(7,4 Vol% alc.)
 Brouwzaalrendement  70,0 %

 

Algemeen

 Omschrijving  Waarde
 Totaal water  27,08 liter
 Maischdikte  4,00 l/kg
 Maischwater  14,47 liter
 Spoelwater  12,61 liter
 Kooktijd  75 Min.
 Berekende kleur  230 EBC (BrouwVisie)
 Berekende bitterheid  42 EBU (Glenn Tinseth)

Mout

 Moutnaam  % Stort  Massa  Kleur
 Pale ale mout, Maris otter  75,20%  2,721 kg  5 EBC
 Brown, GoldSwaen  10,20%  0,369 kg  220 EBC
 Amber (TS)  5,00%  0,181 kg  70 EBC
 Carafa Special Type 2  2,00%  0,072 kg  1150 EBC
 Chocolate Tarwemout  3,00%  0,109 kg  1050 EBC
 Biscuitmout (TS)  3,60%  0,130 kg  60 EBC
 Cara-red  1,00%  0,036 kg  50 EBC

Hop

 Hopnaam  % Alfazuur  Massa  Kooktijd  Bitterheidsaandeel
 Sorachi Ace  11,60%  14 gr  60 Min.  32 EBU
 Fuggle (UK)  4,00%  8 gr  10 Min.  2 EBU
 East Kent Golding  4,00%  8 gr  10 Min.  2 EBU
 East Kent Golding  4,00%  12 gr  0 Min.  0 EBU
 Fuggle (UK)  4,00%  12 gr  0 Min.  0 EBU

 Opmerkingen  -

Gist

 Omschrijving  Waarde
 Gistsoort  1028 London Ale
 Gist toegevoegd als  Giststarter
 Volume starter  0 ml
 Beluchtingstijd  0 uur
 Temperatuur giststarter  0°C

 Opmerkingen  gebruik een ondergist voor een bier meer richting een baltic porter

Maischschema

 Stap nr.  Temperatuur  Rusttijd  Maischdikte
 1  67°C  60 Min.  4,0 l/kg
 2  72°C  15 Min.  4,0 l/kg
 3  78°C  5 Min.  4,0 l/kg

 Opmerkingen  -door het sg te verhogen of te verlagen met de ingredienten in dezelfde verhoudingen kun je een met dit recept alle kanten op.
Terug naar overzicht