Terug naar overzicht

Ben Bierbrouwen

tww september 2020
Door: Ben Jacobs

Gasvlam
Als u het nog onthouden heeft uit de vorige columns: mijn brouwen staat op een laag pitje en daar moet een einde aan komen. Dan pitje moet een pit worden. In de zomer is er voldoende materiaal verzameld om dit te bewerkstelligen en deze week ga ik beginnen met het maken van een Lager, met gagel en koriander. Het wordt toch weer ineens een paar dagen warm, dus een ondergistend bier komt dan het beste uit, want gecontroleerd vergist in mijn koelkast.
En ik controleer nu af en toe mijn hop in de tuin, want daar ligt ook alles klaar voor: een Blonde met eigen hop te brouwen. Of de hop gaat rechtstreeks in de ketel, of ik moet de hop korte tijd los invriezen, dat hangt weer van het weer af. Maar ik ben er klaar voor. Nu maar hopen dat het mooie hopbellen worden.
In de tussentijd werken wij als media commissie hard aan de hop special die in oktober uitkomt. Daar kan een ieder naar gaan uitkijken, want nu er nog steeds geen fysieke clubavonden zijn, kan zo’n special je maar zo door een ledige avond heen helpen. Met een biertje ernaast natuurlijk, zelf gebrouwen uiteraard.
En nu ik toch aan het opruimen ben (u weet toch dat heel Nederland aan het opruimen is sinds de Corona crisis?), misschien ook maar eens langs al mijn bierspullen gaan… of toch maar niet….
 
Proost.

Terug naar overzicht