Terug naar overzicht

Van de inkoopcommissie, oktober 2019

tww oktober 2019
Door: Michael Woolthuis

Recept van de maand

De laatste clubavond bracht veel inspiratie voor brouwrecepten. Als eerste na de Brexit gaat er dus een trappistkloon komen. Welke blijft nog een verrassing. En daarna, om in de lekkere stijlen te blijven, gaan er een tripel, een weizen en mogelijk een schwartz of een blonde verschijnen. Misschien wel allebei. Ik heb er zin in. Jullie ook?

Nu hoop ik alleen nog dat de Engelse hoppen zoals de East Kent en zo niet door de douane worden tegengehouden in verband met de over links dichtgeplakte verpakkingen of zo. Want na de Brexit weet je maar nooit hoe bureaucratisch het er op de grens aan toe zal gaan. En hoe ga je nu zo meteen een Engelse douanier omkopen om toch alles door te laten? Met ponden? Die zijn niets meer waard. Met keiharde euro's? Beetje zonde van onze mooie euro's en hij kan ze toch niet uitgeven in Londen. Het blijft allemaal nog een beetje speculeren.

Voor oktober staat de londonesb op stapel. Een heerlijk bier dat fijn wegdrinkt. Het brouwen van dit biertype is niet al te moeilijk. Alles wat enigszins deze kleur heeft en op een ale lijkt komt al in de buurt. Sterke bierproever die na vijf glazen het verschil nog kan aangeven.

Voor de komende tijd staan de volgende recepten op het programma:

Oktober:

londonesb

November:

AlmostScottish

December:

This porter is brown

Januari:

BengaLPA

Februari:

borisjohnsonfarewellbarleywine

Bestellen gaat als volgt: log in op de site en kijk onder het menu ‘Voor Leden’ en kies dan voor ‘Pakket van de maand’. Betalen voor het pakket kan dan vervolgens via iDeal. De levering door Brouwmaatje geschiedt dan op de aangegeven clubavond.

Groeten,
Michael

PS: recept voor november

AlmostScottish

Recept (10l):

alcohol percentage:

6,9%

begin SG:

1066

eind SG:

1018

EBC (kleur):

52

EBU (bitterheid):

36

Kooktijd:

90 min

Ingrediënten

Ingrediënt

Waarde

Hoeveelheid

kooktijd

SWAEN ©ALE

8

ebc 

2500 g

 

Gerstevlokken

 

 

300 g

 

Cara-120 

120

ebc 

160 g

 

BLACKSWAEN ©BARLEY 

250

ebc 

30 g

 

Cascadehop

7,5

α 

9 g

90 min.

Columbushop

15,8

α 

6 g

90 min.

EastKent Golding

4

α 

7g

10 min.

Gist: 

Lallemand Danstar S-04

Bottelen met 3 gr bottelsuiker per liter voor Engels bier; bottelen met 5 gr à 7gr bottelsuiker per liter voor echt bier

Maisch schema

71 °C

67 °C 

78°C

stort

60min

5min

Terug naar overzicht