Terug naar overzicht

Van de Inkoopcommissie, december 2018

tww december 2018
Door: Stefan Woolthuis

Inkoop

Alles wordt anders... Omdat de leden van de inkoopcommissie nu deel uitmaken van het PAX brouwerscollectief was het niet meer wenselijk dat er mout en andere clubspullenboel in beheer was bij de inkoopcommissieleden. Dat moest dus worden uitbesteed. Als eerste komen dan al gauw een paar lagelonenlanden in beeld. Zoals India, Taiwan of Polen. Maar ja, indianenbier, mout bijeen geschept door vele kleine kleffe kinderhandjes of bier aangelengd met slibowitch leek ons geen kuis idee.  Dus moesten we dichter bij huis naar een alternatief zoeken. Boesingheliede, toch ook een soort lagelonenuithoek, leek ons wel een mooie tussen oplossing. Dus het volledige aanbod gaat nu aangeboden worden door Brouwmaatje. Volgens mij ondertussen bij iedereen bekend als DE leverancier van brouwspul in de regio.
 

Brouwpakketten

Zo ook het brouwpakket. Vanaf 2019 gaat het pakket dus geleverd worden door Brouwmaatje. En eveneens zoals vanouds afgeleverd op de clubavond. Hoe het bestellen gaat verlopen is op dit moment nog niet volledig uitgeregeld maar dat zal niet lang meer duren. De ’t Wortwat spullen zoals de T-shirts, glazen, viltjes of openers gaan waarschijnlijk voortaan alleen nog op de clubavond zelf gekocht kunnen gaan worden. Hoe, zijn we nog aan het overleggen.
 
Groeten,
De inkoopcommissie (Stefan, Robin en Michael)
 
 
P.S.: Het eerste recept van 2019:

Gouwebelg

Datum:

Januari 2019

Van:

Inkoop

Klasse:

C

Stijl:

Sterke Blonde

Recept gegevens

Batchgrootte:

10 l.

Kooktijd:

90 min.

Alcoholpercentage:

8,2%

Begin-SG:

1.066

Eind-SG:

1.007

EBC (Kleur):

9

EBU (Bitterheid):

26

Brouwhuisefficiëntie

-

Ingrediënten

ingrediënt

hoeveelheid

kooktijd

waarde

bijzonderheden

Pilsmout (3 EBC)

2400 gr

 

3 EBC

 

Carapils

520 gr

 

 

Weyerman 

Rietsuiker (licht)

50 gr

 

 

 

Sladek (CZ)

20 gr

90 min

6,0 α

 

Fermentis T-58

1

 

 

Alternatief:  Wyeast Belgian Strong Ale 1388

Bottelsuiker

3,5 - 4 gr/l

 

 

 

Maischschema

70 °C

66 °C

78 °C

stort

60 min.

2 min.

 

Terug naar overzicht