Terug naar overzicht

Van het bestuur, december 2018

tww december 2018
Door: Walter Bakker

Afgelopen clubavond

De vorige clubavond hadden we weer de keuring van de clubkampioenschappen en werd er onder begeleiding van een ervaren bierkeurmeester gekeurd met een aantal leden om gezamenlijk tot een eindoordeel en een cijfer te komen. Er waren 8 keurtafels met gemiddeld zo’n 5 mensen dus in totaal hebben we met zo’n 40 man/vrouw de bieren gekeurd. Alle bieren werden aan twee tafels gekeurd en het gemiddelde cijfer bepaalt uiteindelijk de rangorde voor het kampioenschap. Op de volgende clubavond worden de winnaars in de verschillende categorieën en de clubkampioen van 2018 bekend gemaakt.

Komende clubavond

Naast de aankondigingen van de winnaars van de clubkampioenschappen hebben we volgende clubavond ook een uitgebreide proeverij van bier & kaas combinaties. Aan de hand van het boek “Bier en Kaas, 50 speelse combinaties met Vinken en Van Tricht” van Ben Vinken en Michel van Tricht gaan we een 6-tal bewezen combinaties proeven. Ben Vinken is een Belgische biersommelier en Michel Van Tricht is een Belgische kaasmeester die een van de beste kaaswinkels van Europa runt. Ook hebben beiden een serie televisieprogramma’s gemaakt voor de Belgische televisie waar de brouwerijen van de bieren en de kaasmakerijen van de kazen werden bezocht. Voordat we gaan proeven zal telkens iets verteld worden over de te proeven bieren en kazen. Het belooft weer een mooie proeverij te worden die inmiddels alweer een beetje een traditie begint te worden voor de laatste clubavond van het jaar.

Volgend jaar

Volgend jaar is het jaar van het ONK (open Nederlands kampioenschap amateurbierbrouwen) en van ons 25-jarig bestaan en we zijn inmiddels alweer druk bezig om dit vorm te geven. Voor het ONK moet er een keuring door de bierkeurmeesters georganiseerd worden en dit duurt van vrijdagavond tot en met zondagmiddag. Van tevoren moeten de bieren ingeschreven worden middels een website en moeten de bieren vanuit inzamelpunten in het gehele land opgehaald worden en naar Hoofddorp worden gebracht. Ook moeten de keurmeesters van eten en drinken worden voorzien en blijven er een aantal overnachten in de buurt. Na de keuring zullen we in de buurt van Hoofddorp een festijn organiseren met brouwerijen, eten en muziek, waar ook de prijsuitreiking zal plaatsvinden. Hoe dit zijn vorm zal krijgen is nog niet helemaal bekend maar we houden jullie hiervan regelmatig op de hoogte.

Ook het 25-jarig bestaan zal zijn aandacht krijgen middels een aantal activiteiten die we nog aan het voorbereiden zijn. Ook hiervan houden we jullie uiteraard op de hoogte.

Als laatste rest mij nog dat ik iedereen prettige feestdagen en een mooie jaarwisseling wil wensen met een voldoende aantal mooie bieren.
 
Groet, Walter

Terug naar overzicht