Beschrijving
Recept Gezamenlijke brouwdag van 18-11-2017
Recept gegevens
batchgrootte: |
10 l. |
kooktijd: |
75 min. |
alcoholpercentage: |
6.8 % |
begin-SG: |
1068 |
eind-SG: |
1016 |
EBC (kleur): |
55.0 |
EBU (bitterheid): |
33.0 |
Brouwhuisefficiëntie |
79 % |
Watertype |
Kraan |
Ingrediënten
ingrediënt |
hoeveelheid |
kooktijd |
waarde |
bijzonderheden |
Pilsmout |
1600 g. |
|
3 EBC |
|
Cara-Kristal |
290 g. |
|
120 EBC |
|
Munichmout |
610 g. |
|
15 EBC |
|
Special B |
145 g. |
|
400 EBC |
|
Chocolademout |
30 g. |
|
800 EBC |
|
Kandijsuiker, donker |
230 g. |
|
|
|
Maischwater |
9.1 l. |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater |
7 l. |
|
|
Leverancier: Kraan |
Hallertau Perle |
11 g. |
75 min. |
7.9 α |
Bloemen |
Hallertau Perle |
7 g. |
30 min. |
7.9 α |
Bloemen |
Hallertau Perle |
5 g. |
5 min. |
7.9 α |
Bloemen |
Lallemand Abbaye |
1 zakje |
|
|
|
Maischschema
62 °C |
73 °C |
78 °C |
45 min. |
20 min. |
5 min. |
Opmerkingen van de brouwer
Optionele waterbehandeling Maischwater: 5.6 l. Kraanwater: 3.5 l. Osmosewater: 0.3 g. Gips (CaSO4), 0.3 ml Fosforzuur 80% |