Terug naar overzicht

Belgische Dubbel

tww november 2017
Door: Jan Wurpel

Belgische Dubbel

datum: 3 november 2017
van: Brouwdagcommissie
klasse: D
stijl: Dubbel

Beschrijving

Recept Gezamenlijke brouwdag van 18-11-2017

Recept gegevens

batchgrootte: 10 l.
kooktijd: 75 min.
alcoholpercentage: 6.8 %
begin-SG: 1068
eind-SG: 1016
EBC (kleur): 55.0
EBU (bitterheid): 33.0
Brouwhuisefficiëntie 79 %
Watertype Kraan

Ingrediënten

ingrediënt hoeveelheid kooktijd waarde bijzonderheden
Pilsmout  1600 g.   3 EBC  
Cara-Kristal  290 g.   120 EBC  
Munichmout  610 g.   15 EBC  
Special B 145 g.   400 EBC  
Chocolademout  30 g.   800 EBC  
Kandijsuiker, donker 230 g.      
Maischwater 9.1 l.     Leverancier: Kraan
Spoelwater 7 l.     Leverancier: Kraan
Hallertau Perle  11 g. 75 min. 7.9 α Bloemen  
Hallertau Perle  7 g. 30 min. 7.9 α Bloemen  
Hallertau Perle  5 g. 5 min. 7.9 α Bloemen  
Lallemand Abbaye 1 zakje      

Maischschema

62 °C 73 °C 78 °C
45 min. 20 min. 5 min.

Opmerkingen van de brouwer

Optionele waterbehandeling Maischwater: 5.6 l. Kraanwater: 3.5 l. Osmosewater: 0.3 g. Gips (CaSO4), 0.3 ml Fosforzuur 80%
Terug naar overzicht