Terug naar overzicht

Van de Inkoopcommissie, augustus 2017

tww augustus 2017
Door: Michael Woolthuis

Nu de vakanties lekker zijn afgelopen kunnen we ons eindelijk weer bezig houden met belangrijkere zaken. Brouwen. Zeer noodzakelijk want de voorraad is inmiddels teruggezakt naar een paar laatste flessen poorter en nog wat gokbier. Een paar labelloze flessen met mogelijk dit of misschien waarschijnlijk dat bier. Ooit eens gebrouwen we denken ergens in de laatste paar jaar. Gokbier dus.

Hieronder staat de komende lijst met brouwpakketten. Deze kan geheel naar ons goeddunken met volledige willekeur wijzigen.

De komende brouwpakketten:

Oktober:

Hopporter

November:

ZwartPilsie

Januari:

Aker Oudwit

Één pakket bevat alle ingrediënten, zoals ongeschrote mout, hop en gist, die nodig zijn om 10 liter bier te brouwen. Alle pakketten worden zoveel mogelijk geleverd met een giststarter. De pakketten zijn alleen in de aangegeven maand te bestellen en worden op de clubavond van die maand geleverd.

Bestellen kan gewoon via het inloggen op de site van ’t Wortwat (ga naar voor leden/inkoop). Vervolgens krijg je van ons, 1 week voor de clubavond, een mailtje met het verschuldigde bedrag. Wacht alsjeblieft met betalen op dit mailtje want het te betalen bedrag kan afwijken in verband met afwijkende prijzen of gezamenlijke inkoop prijzen.

De laatste besteldag per maand wordt op de site vermeld. Ophalen van de spullenboel is bijna altijd aan het begin van de clubavond. Wij bestellen overigens hoofdzakelijk bij van der Kooy Jubbega, zie daarvoor: http://www.vanderkooyjubbega.nl/.

Vragen en opmerkingen naar: inkoop@twortwat.nl (vermeld indien mogelijk je bestelnummer).

Groeten,

De inkoopcommissie (Stefan en Michael)

Het recept van oktober: Hopporter

Recept gegevens

Biertype

Robust Porter

batchgrootte:

10 l.

kooktijd:

60 min.

alcoholpercentage:

5.7 %

begin-SG:

1052

eind-SG:

1012

EBC (kleur):

115.0

EBU (bitterheid):

44.0

Brouwhuisefficiëntie

75 %

Watertype

Kraan

Ingrediënten

ingrediënt

hoeveelheid

kooktijd

waarde

bijzonderheden

Palemout

1900 gr

 

5 EBC

Leverancier: Fawcett Maris Otter

Cara Munichmout

400 gr

 

120 EBC

 

Black Swaen @Black

50 gr

 

1250 EBC

Leverancier: The Swaen

Gerst, geroosterd

50 gr

 

1200 EBC

 

Northern Brewer

27 gr

60 min.

6.9 α

Bloemen

Styrian Goldings hop

10 gr

10 min.

2.0 α

Bloemen

Styrian Goldings hop

6 gr

koudhop

2.0 α

Bloemen

Wyeast 1450 Denny's Favorite 50

1

 

 

Leverancier: Wyeast

Maischschema

70 °C

66 °C

78 °C

0 min.

60 min.

5 min.

Opmerkingen van de brouwer

Koudhop 6 gr Styrian Golding; alternatieve droge gist is: S-04

Terug naar overzicht