Terug naar overzicht

Ben Bierbrouwen

tww mei 2017
Door: Ben Jacobs

Daar was hij weer, de avond van de mediacommissie, maar deze keer bij mij thuis. Ik zie een enkeling vragend opkijken van het leeswerk. Wat zou het? Nu, even een korte uitleg: het is altijd een beetje spannend. Niet alleen om de vergadering op zich, maar vooral het deel erna. Het proeven der bieren.

Ik had mijn nieuwe batch Vlaams rood en een zure kriek klaar staan, en mijn gebottelde restant middeleeuwse bier. En Theo nam ook nog eens een overheerlijke Fles Rodenbach Red ale mee, Vintage 2012, Barrel no. 170. Een hele mond vol, als je het zo zegt, maar dat was het bier ook. Daar werd na de vergadering goed van genoten, alsook van andere bieren van Theo en van mij. Met de nodige hapjes.

We zijn als commissie weer druk bezig met een nieuwe special voor dit jaar. Die zal gaan over moutsoorten. We zijn nog in de brainstormfase, maar als jullie nog ideeën hebben, dan zijn ze uiteraard welkom.

We buigen ons ook al een beetje over de Gouden Veer, dus pak de pen en schrijf wat neer! Wie weet ben jij de volgende illustere schrijver in ons gezelschap.

En sinds deze vergadering hebben we ook al weer gezamenlijk gebrouwen met de club. Een tripel C Tripel. Daar breek je bijna je tanden op stuk, zo’n naam. Maar goed, het was een erg prettige dag, met goed veel zon. Buiten nog wel koud, maar binnen warme brouwcondities, zoals u zult begrijpen, met al die (gecontroleerde?) branders. De vergisting erna ging ook weer vlot en ik heb geprobeerd de temperatuur onder de 18 °C te houden. Ik ben benieuwd, het staat nu namelijk nog te lageren.

Dat is het nadeel van elk gebrouwen bier, eens moet het op de fles. De bekende bottleneck dus. Ik hoop dat het voor de volgende clubavond gelukt is. Dan gaan we trouwens de Saisons proeven. Ben benieuwd. In ieder geval vonden vrienden bij mij thuis het een prima bier.

Proost, Ben

 

Terug naar overzicht