Terug naar overzicht

Tripel C

tww mei 2017
Door: Theo van Eijden
datum: 22 april 2017
van: Brouwdagcommissie
klasse: C
stijl: Tripel

Recept gegevens

batch grootte: 10 l.
kooktijd: 85 min.
alcoholpercentage: 8.4 %
begin SG: 1080
eind SG: 1015
EBC (kleur): 12.0
EBU (bitterheid): 27.0
Brouwhuisefficiëntie 85 %
Watertype: Kraan

Ingrediënten

ingrediënt hoeveelheid kooktijd waarde bijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 2632 gr.   3 EBC  
Tarwemout (4 EBC) 160 gr.   4 EBC  
Melany 96 gr.   70 EBC Leverancier: The Swaen
Suiker 322 gr.      
Maisch water 9.4 liter     Leverancier: Kraan
Spoel water 4.6 liter     Leverancier: Kraan
Colombus 5.5 gr. 60 min. 17.5 α Bloemen  
Cascade 5 gr. 20 min. 7.4 α Bloemen  
Citra 5.1 gr.  0 min. 14 α Bloemen  
SafeAle BE-256 11 gr.     Leverancier: Fermentis

Maisch schema

62 °C 72 °C 78 °C
30 min. 30 min. 5 min.

Opmerkingen van de brouwer

De Citra hopgift is aan het eind van het koken bij vlam uit.
 
Terug naar overzicht