Terug naar overzicht

Cream Ale

tww maart 2017
Door: Paul van 't Sant

Beschrijving

  • Vooraf de rijstvlokken 10 minuten laten wellen en 10 minuten koken. De tweede hopgift is een zgn. flame-off hopgift, oftewel helemaal aan het einde van het koken als het gas (of de stroom) uit gaat.
  • De hoofdvergisting tussen de 20 en 22 °C en tweede vergisting rond de 16 °C.
  • Als je liever een korrelgist gebruikt, zou je voor Safale US-05 kunnen kiezen.

Receptgegevens

batch grootte:

10 l.

kooktijd:

90 min.

alcohol percentage:

5.0 %

begin SG:

1050

eind SG:

1009

EBC (kleur):

8.0

EBU (bitterheid):

20.0

Brouwhuis efficiëntie

70 %

Ingrediënten

ingrediënt

waarde

hoeveelheid

kooktijd

bijzonderheden

Pilsmout (3 EBC)

3 EBC

930 gr

 

 

Palemout (5 EBC)

5 EBC

930 gr

 

Leverancier: Fawcett Maris Otter

Rijstevlokken

 

195 gr

 

 

Kandijsuiker, wit

 

145 gr

 

 

Maischwater

 

9.5 liter

 

Leverancier: Kraan

Spoelwater

 

2.6 liter

 

Leverancier: Kraan

Liberty

4.0% α

15.6 gr

60 min.

Bloemen  

Liberty

4.0% α

6.1 gr

1 min.

Bloemen  

Wyeast 1056 American Ale

 

1 verpakking

 

 

Maischschema

67.5 °C

65 °C

78 °C

0 min.

90 min.

2 min.

Terug naar overzicht