Terug naar overzicht

Van het bestuur, januari 2017

tww januari 2017
Door: Nico van Kampen

Ik vind dat het nog wel kan. Beste wensen allemaal en dat dit jaar maar weer veel mooie bieren op mag leveren.

Afgelopen clubavond

Wij hebben het oude jaar afgesloten met onze clubavond twee dagen voor kerstmis. Ik denk dat we weer terug kunnen kijken op een wederom zeer geslaagde clubavond. Bieren proeven is altijd al erg populair bij ons op de club, maar als er dan nog passend eten erbij geserveerd wordt, stroomt de tent vol. Na een uitgebreide selectieprocedure, uitgevoerd door het bestuur, hebben wij denk ik een mooie selectie gemaakt en een  5-tal combinaties kunnen presenteren van wat er allemaal bij een mooi biertje gegeten kan worden. Een presentatie hiervan vind je op de website (https://www.twortwat.nl/p-httpd/multimedia/Presentie_Bieren__Hapjes_Clubavond_December_2016.pptx). John Gouwerok heeft de Kei uitgereikt en deze veiliggesteld voor toekomstige uitreikingen door deze onder de vleugel van het bestuur te brengen. Een speciale versie is gecreëerd ter ere van de drievoudige winnaars van deze wisseltrofee, zodat zij een blijvende herinnering hebben. Ben Jacobs heeft de opvolger van het Gouden Toetsenbord uitgereikt, namelijk de ‘Gouden Veer’. Een mooi aandenken voor op de schoorsteenmantel. Deze zal ook toekomstige auteurs aansporen om eens hun favoriete clubblad met een stukje van hun hand te verrijken. Het werd weer laat die avond… Niet vergeten te vermelden dat een avond zoals deze niet gehouden kan worden zonder de hulp van Wilma en Co. die met een niet aflatende inzet alle hapjes toch maar weer keurig aan iedereen uitgeserveerd hebben. Complimenten!!!

Komende clubavond

De komende clubavond staat in het teken van de brouwsoftware ‘Brouwhulp’. Dit programma wordt ook door mij al weer enige tijd gebruikt als hulp bij het brouwen. Het heeft vele mogelijk heden die je zelf kunt ontdekken, maar het zal je veel tijd schelen als je een eerste uitleg krijgt van de mogelijkheden. Enkele dingen moet je namelijk wel in de juiste volgorde invoeren, anders gaat het niet goed. Walter Bakker en Jan Wurpel zullen hier een presentatie over geven.

Vanavond gaan wij ook de ‘Zwarte zee’ proeven. Deze Oesterstout is door Jim Warmerdam bij Jopen in het groot gebrouwen, omdat hij hiermee vorig jaar de clubkampioenschappen had gewonnen.  Het bier was bij Jopen slechts kort op de tap verkrijgbaar en was al gauw compleet uitverkocht. Gelukkig hadden ze voor Jim en voor de Club nog net een doosje achtergehouden. De proeftafel zal dit keer wel doorgaan, dus mocht iemand nog een flesje van zijn eigen gebrouwen oesterstout hebben, dan is dit een mooie gelegenheid om hem aan de proeftafel nog eens te bespreken.

Brouwdag

En dan hebben we op 4 februari de Brouwdag van de sterke Saison. Op het moment van schrijven zitten we al ruim over de 20 brouwsets (totaal al meer dan 500 liter) en meer dan 35 personen. De nieuwe functionaliteit van de website met IDEAL betaling werkt buitengewoon goed en bespaart de organisatie en de penningmeester nu al een hoop werk. Ernst heeft hier de nodige uurtjes aan gespendeerd, maar dan heb je ook wat. Met nog bijna twee weken inschrijvingstermijn te gaan, mogen we verwachten dat we bomvol komen te zitten. Wel gezellig toch. De praktijk zal uitwijzen of er in de toekomst wellicht een limiet gesteld gaat worden aan het aantal deelnemers.

Algemene Ledenvergadering

Dan is er 24 Februari de ALV!  Erik Deelissen en Jan Wurpel zijn aftredend bestuursleden en hebben te kennen gegeven zich herkiesbaar te stellen. Theo gaat ons vertellen wat we afgelopen jaar gedaan hebben maar vooral ook wat we in de toekomst willen gaan doen. Inbreng van alle leden wordt zeer op prijs gesteld. Daarom wil ik iedereen vragen te komen en zijn of haar ideeën  te vertellen. Ook gaan wij vanavond aan de leden vragen of zij wensen dat de Gistbank van de vereniging moet blijven bestaan of niet. Al geruime tijd is er een vacature voor het fysieke beheren van de gisten. Yoeri Sandstra heeft zich enige tijd geleden bereidt getoond de Gist pagina op de website onder handen te nemen. Het doel is meer mensen geïnteresseerd te krijgen voor het werken met gisten uit de Gistbank. Dan moet er echter wel iemand gevonden worden die dit wil gaan doen. Liefst iemand met laboratoriumervaring. Als dank voor ieders aanwezigheid natuurlijk weer het rondje van het bestuur.

Ik ga het hier bij laten en wens allen veel brouwplezier in het komende jaar.

Terug naar overzicht